Losos so šalátikom a pečenými zemiakmi s hubami
Publikované 05.09.2013 v 16:42 v kategórii moja voda- varenie, prečítané: 218x
Kedže od malička moc neobľubujem mäso, prevažne môj jedálniček obsahuje rybky, zeleninu a iné dobré veci. Jedinú slabosť mám na pečenú kačku, ale o tej inokedy.
Dnes kedže som momentálne nezamestnaná, tak som svoj čas využila na kompletné vyupratovanie bytu. Všetko čo som nedržala v ruke viac ako osem rokov išlo do smetí. Takže teraz večer si chcem užiť pohodu a doplniť energiu. Ide sa variť :-)
Čo potrebujeme: Lososa- čerstvého pokial je to možné, ak nie tak mrazený a množstvo podĺa toho koľko zjete
: zemiaky, huby ( aké len chcete ), červenú cibuľu, cesnak 1-2 strúčiky, soľ, korenie čierne a biele, trošku kari, mletú papriku- sladkú aj štiplavú, koriander, drvenú razcu, tymian, rozmarín
a na šalát- rajčiny, uhorku, oranžovú papriku, červenú cibuľu, fenikel, zmes listových šalátov
+ olivový olej, kyslú smotanu, chili, pažítku, alebo inú čerstvú bilinku
Samozrejme všetko sa dá obmeniť podľa chuti, niečo vynechať a podobne.
Postup: lososa umyjem, očistím, ak má kožu a narežem na cca 5-6 cm pásy, také klasické steaky.
: v mise zmiešam soľ, korenie, papriku, kari, prelačený cesnak, tymian, rozmarín a olivový olej a do toho dám lososa,
premiešam a nechám aspoň na hodku v chladničke
: zemiaky poriadne umyjem, nakrájam ako sa mi chce, pridám nakrájané huby trošku posolím a nechám odstát
: zatial si na panvici osmažím cibuľu, cesnak, a rozmarín
: ja používam na pečenie zemiakov takú teplovzdušnú fritézu, ale urobíte ich aj v rúre. Takže zemiaky poukladám
do plechu a polejem osmaženou cibuľou a cesnakom, podľa chuti dosolím a pridám drvenú razcu a koriander.
: a už je to jednoduché, zeleninu umyjem, očistím a nakrájam na malé kúsky, všeko zmiešam. Používam aj fenikel,
trochu to zmení obyčajnú chuť a navyše rozvášni môjho drahého (ževraj) :-)))
: ako dresing používam kyslú smotanu zmiešanú s troškou soli, chili a pažitky nakrájanej na drobno
: lososa ugrilujem na panvici tak aby bol v strede jemne rúžový, pekne naukladám na tanier a ide sa papať.
Nieje to žiadny mega super extra recept, ale možno bude chutiť aj Vám, ak vyskúšte.
Pekný večer...
Komentáre
Celkom 0 kometárov