ordinarylife.infoblog.sk

Losos so šalátikom a pečenými zemiakmi s hubami

Publikované 05.09.2013 v 16:42 v kategórii moja voda- varenie, prečítané: 218x

Kedže od malička moc neobľubujem mäso, prevažne môj jedálniček obsahuje rybky, zeleninu a iné dobré veci. Jedinú slabosť mám na pečenú kačku, ale o tej inokedy.
Dnes kedže som momentálne nezamestnaná, tak som svoj čas využila na kompletné vyupratovanie bytu. Všetko čo som nedržala v ruke viac ako osem rokov išlo do smetí. Takže teraz večer si chcem užiť pohodu a doplniť energiu. Ide sa variť :-)

Čo potrebujeme: Lososa- čerstvého pokial je to možné, ak nie tak mrazený a množstvo podĺa toho koľko zjete
                            : zemiaky, huby ( aké len chcete ), červenú cibuľu, cesnak 1-2 strúčiky, soľ, korenie čierne a biele, trošku kari,                                 mletú papriku- sladkú aj štiplavú, koriander, drvenú razcu, tymian, rozmarín

a na šalát- rajčiny, uhorku, oranžovú papriku, červenú cibuľu, fenikel, zmes listových šalátov
+ olivový olej, kyslú smotanu, chili, pažítku, alebo inú čerstvú bilinku

Samozrejme všetko sa dá obmeniť podľa chuti, niečo vynechať a podobne. 
Postup: lososa umyjem, očistím, ak má kožu a narežem na cca 5-6 cm pásy, také klasické steaky. 
            : v mise zmiešam soľ, korenie, papriku, kari, prelačený cesnak, tymian, rozmarín a olivový olej a do toho dám lososa, 
              premiešam a nechám aspoň na hodku v chladničke
            : zemiaky poriadne umyjem, nakrájam ako sa mi chce, pridám nakrájané huby trošku posolím a nechám odstát
            : zatial si na panvici osmažím cibuľu, cesnak, a rozmarín
            : ja používam na pečenie zemiakov takú teplovzdušnú fritézu, ale urobíte ich aj v rúre. Takže zemiaky poukladám 
             do plechu a polejem osmaženou cibuľou a cesnakom, podľa chuti dosolím a pridám drvenú razcu a koriander.
            : a už je to jednoduché, zeleninu umyjem, očistím a nakrájam na malé kúsky, všeko zmiešam. Používam aj fenikel, 
             trochu to zmení obyčajnú chuť a navyše rozvášni môjho drahého (ževraj)  :-)))
           : ako dresing používam kyslú smotanu zmiešanú s troškou soli, chili a pažitky nakrájanej na drobno 
           : lososa ugrilujem na panvici tak aby bol v strede jemne rúžový, pekne naukladám na tanier a ide sa papať.

Nieje to žiadny mega super extra recept, ale možno bude chutiť aj Vám, ak vyskúšte. 
Pekný večer... 

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?